Prijsverhoging serviceflats Orion onaanvaardbaar

Zorggroep Orion en het stadsbestuur van Turnhout hebben beslist om de dagprijs voor de serviceflats te verhogen met 95 euro per maand. Daarnaast vragen ze de bewoners ook hun energievoorschot op te trekken met €45 per maand. De bewoners van de serviceflats betalen in één klap €140 per maand extra. Dit wordt onbetaalbaar.

Stad Turnhout wentelt besparingen af op stadspersoneel

Het stadsbestuur van Turnhout plant een grote besparingsoefening. Eén op tien personeelsleden moet verdwijnen of zal niet worden vervangen. Volgens PVDA zullen alle Turnhoutenaren de gevolgen voelen.

Vlaanderen bespaart meer dan 11 miljoen euro op Turnhout

De regering Jambon duwt de steden en gemeenten in het rood. Terwijl de levensduurte stijgt met meer dan 11% worden de stedelijke middelen helemaal niet of slechts gedeeltelijk geïndexeerd. Turnhout loopt op twee jaar tijd meer dan 11 miljoen euro mis.

PVDA zoekt deeltijds secretariaatsverantwoordelijke voor de Kempen

Wil jij van je engagement je job maken? Wil jij je steentje bijdragen om de PVDA te versterken in de Kempen? Dan is deze uitdaging wellicht iets voor jou.

Natuurliefhebbers onthullen uitzonderlijke waarde van de Boomgaard

De Boomgaard, de grote groene long tussen de Jef Van Heupenstraat en het Boomgaardplein, wordt bedreigd door verkaveling. Na een expeditie door enkele natuurliefhebbers blijkt dat dit een gebied is met een unieke biodiversiteit, pal in het centrum van onze stad. Wout Schafraet, gemeenteraadslid voor PVDA, vroeg schepen Adriaensens (N-VA) waarom het stadsbestuur geen stappen onderneemt om het gebied te redden van verkaveling.

Dit was Raoul op de rooster

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw zakte af naar het prachtige Raadsherenpark om het daar met een volle zaal te hebben over politiek à la PVDA. Over de solidariteit van de werkende klasse, van Verviers tot Turnhout. Over de exploderende prijzen en de strijdbaarheid van de vakbonden, zoals volgende week op 20 juni. Over de eenheid van ons land tegenover de splitsingslogica van zij die ons willen verdelen.

Minder huurwoningen bij DE ARK in Turnhout dan tien jaar geleden

Recente cijfers tonen een daling aan van het aantal verhuurde sociale woningen bij DE ARK in Turnhout in 2021. Vandaag verhuurt de sociale huisvestingsmaatschappij zelfs minder woningen in onze stad dan tien jaar geleden! Tijd voor een ommekeer.

PVDA tegen prijsverhoging rusthuis Orion

Orion wil op 1 juni de rusthuisfactuur voor bewoners verhogen van gemiddeld 1920 euro naar 2070 euro. Een plaats in een WZC van Orion wordt zo even duur als in WZC De Nieuwe Kaai van Vulpia, en duurder dan al de andere ons omringende WZC’s: Sint-Lucia, Hof ter Dennen in Vosselaar, OLV Ravels en het OCMW-rusthuis in Beerse. Maar wie kan dat nog betalen?

PVDA viert strijdbare 1 mei

Eindelijk kon de Dag van de Arbeid opnieuw gevierd worden zoals het hoort. Op 1 mei stapten we met PVDA Turnhout op in de 1 mei optocht in Mol. Onze eis: bescherm de werkende klasse en blokkeer de prijzen van basisgoederen! Veel mensen kunnen amper een volle benzinetank betalen, onze energiefacturen exploderen. Maar voor oorlogsprofiteurs en speculanten komt deze crisis goed uit om nog wat meer geld te verdienen. Genoeg!

1 meicafé met Raoul, Cindy en Walter

Cindy, een poetshulp uit Turnhout, gaat in gesprek met chemiearbeider Walter en PVDA-voorzitter Raoul. Bekijk de video hier.