PVDA Turnhout steekt daklozenopvang hart onder de riem

Dit weekend trokken de jongeren van PVDA Turnhout met een cadeaumand vol verzorgings- en hygiëneproducten naar de dak- en thuislozenopvang. Want daar kunnen mensen zich gratis douchen, maar moeten ze zelf hun producten meenemen, en de meesten komen met lege handen aan.

Rusthuisfactuur in Turnhout explodeert!

De rusthuisfactuur in Turnhout explodeert. Voor de tweede keer in amper één jaar tijd werden de prijzen voor een kamer in het het Woonzorgcentrum van Orion verhoogd. Ze stegen van 1920 euro begin vorig jaar naar 2070 euro begin dit jaar. De kloof met een gemiddeld pensioen wordt elk jaar groter.

Niefhout, project van gemiste kansen?

De stationsomgeving in Turnhout zal er in de komende jaren heel anders uit gaan zien. In de gebouwen aan de Guldensporenlei zijn de eerste bewoners al ingetrokken. Ook de bouw van het grote Pioniersgebouw is al ver gevorderd. De komende jaren komen er nog heel wat gebouwen bij. Maar de kritieken van buurtbewoners nemen toe. Wordt Niefhout het zoveelste stadsvernieuwingsproject van gemiste kansen? 

PVDA Turnhout klinkt op een warm en strijdbaar 2023

Met PVDA Turnhout zetten we het nieuwe jaar feestelijk in op onze Nieuwjaarsreceptie. We hieven het glas op een strijdbaar en warm 2023 samen met Jos D’Haese, fractieleider in het Vlaams parlement en Wout Schafraet, gemeenteraadslid voor de PVDA in Turnhout. Aan een volle zaal vrienden en gelijkgezinden stelden we bovendien onze kersversie provinciale voorzitter Anne Delespaul voor.

Prijsverhoging serviceflats Orion onaanvaardbaar

Zorggroep Orion en het stadsbestuur van Turnhout hebben beslist om de dagprijs voor de serviceflats te verhogen met 95 euro per maand. Daarnaast vragen ze de bewoners ook hun energievoorschot op te trekken met €45 per maand. De bewoners van de serviceflats betalen in één klap €140 per maand extra. Dit wordt onbetaalbaar.

Stad Turnhout wentelt besparingen af op stadspersoneel

Het stadsbestuur van Turnhout plant een grote besparingsoefening. Eén op tien personeelsleden moet verdwijnen of zal niet worden vervangen. Volgens PVDA zullen alle Turnhoutenaren de gevolgen voelen.

Vlaanderen bespaart meer dan 11 miljoen euro op Turnhout

De regering Jambon duwt de steden en gemeenten in het rood. Terwijl de levensduurte stijgt met meer dan 11% worden de stedelijke middelen helemaal niet of slechts gedeeltelijk geïndexeerd. Turnhout loopt op twee jaar tijd meer dan 11 miljoen euro mis.

PVDA zoekt deeltijds secretariaatsverantwoordelijke voor de Kempen

Wil jij van je engagement je job maken? Wil jij je steentje bijdragen om de PVDA te versterken in de Kempen? Dan is deze uitdaging wellicht iets voor jou.

Natuurliefhebbers onthullen uitzonderlijke waarde van de Boomgaard

De Boomgaard, de grote groene long tussen de Jef Van Heupenstraat en het Boomgaardplein, wordt bedreigd door verkaveling. Na een expeditie door enkele natuurliefhebbers blijkt dat dit een gebied is met een unieke biodiversiteit, pal in het centrum van onze stad. Wout Schafraet, gemeenteraadslid voor PVDA, vroeg schepen Adriaensens (N-VA) waarom het stadsbestuur geen stappen onderneemt om het gebied te redden van verkaveling.

Dit was Raoul op de rooster

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw zakte af naar het prachtige Raadsherenpark om het daar met een volle zaal te hebben over politiek à la PVDA. Over de solidariteit van de werkende klasse, van Verviers tot Turnhout. Over de exploderende prijzen en de strijdbaarheid van de vakbonden, zoals volgende week op 20 juni. Over de eenheid van ons land tegenover de splitsingslogica van zij die ons willen verdelen.