Skip to content

PVDA lanceert petitie voor herinvoering bus 1 naar Zevendonk en Schorvoort

PVDA lanceert petitie voor herinvoering bus 1 naar Zevendonk en Schorvoort

Sinds september rijdt bus 1 niet langer naar de zuidelijke wijken Zevendonk en Schorvoort. In Schorvoort wordt bus 2 nu omgeleid door de wijk Den Brand wat voor gevaarlijke verkeerssituaties en lange wachttijden zorgt. In Zevendonk worden meer dan 2000 inwoners afgesneden van het centrum van Turnhout. PVDA lanceert nu een petitie voor een regelmatige en veilige busverbinding in alle wijken van Turnhout.

In mei lanceerde de PVDA de Facebook-pagina Red bus Zevendonk die ondertussen al meer dan driehonderd volgers telt. Eind augustus kwamen tientallen Zevendonkenaren samen op initiatief van de PVDA om symbolisch afscheid te nemen van hun bus. “Maar we laten het hier niet bij” zegt Wout Schafraet van de linkse PVDA. “We lanceren nu een petitie. Daarin eisen we van De Lijn dat ze de vorige dienstverlening van bus 1 en bus 2 opnieuw invoert.”

PVDA Turnhout zal de ingevulde petities overhandigen aan De Lijn. “Maar we sturen ook een kopie naar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en naar Turnhouts schepen van Mobiliteit Marc Boogers,” vertelt Wout Schafraet. “Ook zei dragen mee verantwoordelijkheid dat er een oplossing komt in het belang van alle Turnhoutenaren.”

De petitie werd dit weekend gelanceerd in de tweede editie van het PVDA-stadsmagazine Open Kaart. De petitie kan ook hier online ondertekend worden.

Bijlage: Print versie petitie