De PVDA heeft grote ambities om in oktober door te breken met een eerste verkozene in de gemeenteraad van Turnhout. Bij die ambitie hoort ook een volle lijst met 35 kandidaten. De lijst is jong, divers en volks.

Het is de eerste keer dat de PVDA in Turnhout aan de verkiezingen deelneemt met een volle lijst. In 2012 stonden er slechts 12 kandidaten op de PVDA-lijst. Vandaag zijn dat er 35. Maar liefst 30 van de 35 kandidaten nemen voor de eerste keer deel aan de lokale verkiezingen in Turnhout. Het toont aan dat de linkse partij de voorbije jaren enorm is gegroeid.

De PVDA zal niet enkel opkomen met de meeste nieuwe kandidaten, maar ook met de jongste kandidaten van Turnhout. De gemiddelde leeftijd ligt met 44 jaar een stuk onder die van de andere reeds bekende lijsten. Maar liefst acht kandidaten zijn 20’ers.

De 35 kandidaten zijn een weerspiegeling van de Turnhoutse samenleving in al haar diversiteit. De kandidaten hebben hun wortels in maar liefst tien verschillende landen, met naast België ook Nederland, Marokko, Turkije, Guinee, Roemenië, Iran, Afghanistan, Italië en Armenië.

Tenslotte is de lijst opvallend volks. Op de lijst staan shiftarbeiders, verplegers en verpleegsters, poetsvrouwen, verkoopsters en kleine zelfstandigen. Vijf kandidaten zijn vakbondsafgevaardigde op hun werkvloer. De PVDA doet zo haar naam als partij van de werkende mensen alle eer aan.

Ontdek nu al onze kandidaten door op het overzicht te klikken: