De linkse PVDA gaat vooruit in heel het land en dus ook in de Kempen. Enkele enthousiaste leden uit Beerse en Vosselaar starten nu een lokale afdeling om de groei duurzaam te verankeren. 

“We zijn trots met de oprichting van onze nieuwe afdeling” vertelt Nick Verschueren (33 jaar), één van de actieve leden uit Beerse. “We hebben een diverse ploeg met een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Onze ploeg telt werknemers van Janssen Pharmaceutica, een verpleegster, een gepensioneerd buschauffeur, een treinbestuurder… heel wat leden zijn ook syndicaal actief. Zo doen we onze naam als partij van de gewone werkende mensen alle eer aan”. 

De nieuwe afdeling wil natuurlijk de nationale campagnes van de PVDA voeren, zoals die voor een écht minimumpensioen van 1500 euro netto en voor een vermogensbelasting. “Maar daarnaast zullen we ook wegen op het lokaal beleid in Beerse en Vosselaar. Met politieke tussenkomsten en acties. We starten ook een kersverse Facebook-pagina ‘PVDA Beerse - Vosselaar’. Je zal dus zeker nog van ons horen de komende maanden en jaren”, besluit Verschueren.