Skip to content

Toeteractie voor 6% BTW op energie

Toeteractie voor 6% BTW op energie

De PVDA voert al 15 jaar campagne voor 6% BTW op gas en elektriciteit. Nu staat de eis eindelijk hoog op de politieke agenda. Maar het akkoord dat de regering naar voor schuift is totaal onvoldoende. PVDA Turnhout organiseerde daarom een toeteractie aan het kruispunt op de Turnhoutse ring. 

“Ze lachen de mensen uit in hun gezicht” reageert Wout Schafraet van PVDA. “Terwijl de energieprijzen gemiddeld 2800 tot 3000 euro stijgen, komt de regering met 165 euro korting op onze factuur. Daar kan je nog niet één maandje de hogere energiekosten mee betalen. Ze verlagen de BTW op elektriciteit naar 6%, terwijl het vooral de gasprijzen zijn die gestegen zijn. En ze grijpen pas in in de lente, terwijl in de winter de prijzen exploderen. Dit is gewoon boerenbedrog. Verlaag de BTW op gas én elektriciteit nu en ga het geld halen bij Engie Elektrabel. Die maken 2,6 miljard euro extra winsten door de gestegen energieprijzen”.
Donderdagochtend organiseerde PVDA Turnhout een toeteractie aan het kruispunt van de Parklaan met de Steenweg op Gierle. Met een spandoek en bordjes vroegen ze de voorbijrijdende automobilisten om met veel getoeter de eis voor 6% BTW op energie kracht bij te zetten.

Bekijk het fotoverslag hier: