Skip to content

PVDA helpt slachtoffers gasontploffing

PVDA helpt slachtoffers gasontploffing

Op oudejaarsdag werd Turnhout brutaal opgeschrikt door de gasontploffing in de Boerenkrijglaan. Patrick, Rosa, Bayloz en Nadia moesten de ramp met hun leven bekopen. Diane, Myriam, Adil, Muzdafila, Guido, Eric, Arno en vele anderen overleefden de klap, maar verloren hun thuis en al hun bezittingen. PVDA zal de komende weken mee de solidariteit organiseren en helpt De Frakstok onder andere met logistieke taken.

De Frakstok heeft een breed netwerk en veel ervaring bij het inzamelen van spullen voor mensen die het nodig hebben. Ze waren tijdens de coronacrisis al actief bij het inzamelen van laptops voor scholieren. En ook na de gasontploffing van 31 december zijn ze meteen in actie geschoten om spullen in te zamelen voor de slachtoffers. Ze zoeken echter nog heel wat helpende handen.

PVDA Turnhout heeft zich, in overleg met de mensen van De Frakstok, geëngageerd om te helpen bij logistieke taken. We zoeken een ploegje van solidaire chauffeurs om kleding, meubels, electronica… te transporteren van de gulle gevers naar het Weggeefhuis in de Parkwijk (Xaverianenplantsoen 53 - Turnhout). Al het ingezamelde materiaal komt uiteindelijk terecht bij de slachtoffers van de gasontploffing.

Help de slachtoffers en bied je aan als chauffeur

We zoeken helpers met een rijbewijs en met een auto ter beschikking. We zoeken vooral nog vrijwilligers met grotere auto’s, camionettes of met een aanhangwagen. We zoeken zowel chauffeurs die éénmalig willen helpen als mensen die regelmatiger willen rondrijden. We zoeken ook mensen die willen meerijden en willen helpen bij laden en lossen.

(Klik op de groene knop om je aan te melden als vrijwilliger)


Kan je niet helpen bij logistieke taken maar wil je toch je steentje bijdragen voor de slachtoffers van de gasontploffing?

  • Je kan spullen schenken (enkel dingen die nog in goede staat zijn!) door een foto te sturen van de spullen naar warmturnhout@gmail.com Wanneer er een match is tussen de noden van de slachtoffers en je aanbod zal een vrijwilliger contact met je opnemen.
  • Financiële giften zijn welkom op de rekening van Samana BE31 068 936 663 955 met vermelding Warm Turnhout.