Skip to content

Natuurliefhebbers onthullen uitzonderlijke waarde van de Boomgaard

Natuurliefhebbers onthullen uitzonderlijke waarde van de Boomgaard

 

De Boomgaard, de grote groene long tussen de Jef Van Heupenstraat en het Boomgaardplein, wordt bedreigd door verkaveling. Na een expeditie door enkele natuurliefhebbers blijkt dat dit een gebied is met een unieke biodiversiteit, pal in het centrum van onze stad. Wout Schafraet, gemeenteraadslid voor PVDA, vroeg schepen Adriaensens (N-VA) waarom het stadsbestuur geen stappen onderneemt om het gebied te redden van verkaveling.

 

De Boomgaard is niet toegankelijk voor publiek, maar toch trokken enkele natuurliefhebbers hun stoute schoenen aan en gingen er op expeditie. Zij stelden vast dat de Boomgaard een rijk gebied is met imposante inheemse bomen, een veelheid aan bloeiende struiken en een paradijs voor vogels. En dat in het centrum van onze stad. 

Maar terwijl de buurtbewoners protesteren doet het stadsbestuur... niets. Zij wachten op de plannen van de projectontwikkelaar in plaats van proactief te handelen. Op de gemeenteraad van 26 juni gaf schepen Adriaensens (N-VA) als een volleerd jurist een stortvloed aan argumenten waarom hij niets kon doen. "Het juridisch kader ontbreekt", "we moeten wachten op een beleidsplan", "denk aan de rechtszekerheid van de projectontwikkelaar".

"Ik denk oprecht dat schepen Adriaensens een heel goede advocaat is. Maar het is jammer dat hij heeft gekozen om te pleiten voor de projectontwikkelaar in plaats van voor de buurtbewoners en voor onze stad" reageert Wout Schafraet op schepen Adriaenssens. "Waarom het gebied niet openstellen voor bezoekers, zodat iedereen van deze groene oase in het centrum van onze stad kan genieten? Met PVDA steunen wij de buurtbewoners en natuurliefhebbers die druk blijven zetten op dit dossier."