Ook tijdens de tweede coronagolf willen we het zorgpersoneel een hart onder de riem steken. Dit weekend hebben enkele actieve leden zich opgegeven als crisisvrijwilliger om het personeel van de woonzorgcentra in Turnhout te ondersteunen. Sluit je aan bij deze golf van solidariteit!

Gemeenteraadslid Wout Schafraet en secretariaatsverantwoordelijke Eline Petit beten de spits af en schreven zich in als crisisvrijwilliger bij het Rode Kruis. Op zaterdag en zondag sprongen ze bij in woonzorgcentrum Sint-Lucia in Turnhout. Daar hielpen ze het logistiek personeel met bedden opmaken, bewoners helpen met eten geven, kamers opruimen, ...
"Ons respect voor alle verpleegsters, zorgkundigen, logistiek medewerkers en poetsvrouwen in de zorgsector is na dit weekend alleen nog groter geworden," aldus Wout Schafraet. 
"Er is natuurlijk meer nodig dan vrijwilligerswerk om de zorgsector structureel te ondersteunen, maar het voelt goed om een steentje bij te dragen en te weten dat we een echt verschil maken," reageerde Eline Petit. 

De komende weken zullen heel wat actieve leden ook nog bijspringen om de zorgsector te ondersteunen. Wil je zelf ook de handen uit de mouwen steken? Dat kan op verschillende manieren. Samen maken we solidariteit besmettelijker dan het virus!


Rode Kruis

 

VDAB

Het Rode Kruis schakelt vrijwilligers in in verschillende woonzorgcentra, waaronder ook in Turnhout. Je kan helpen met allerlei logistieke en administratieve taken, zoals bedden opmaken, bewoners helpen eten geven, kamers opruimen, ... 
Schrijf je hier in. 

Ben je technisch werkloos en wil je helpen in de zorgsector?
Solliciteer dan voor een tijdelijke job op de website van de VDAB.
Je hebt geen specifiek diploma nodig.

Geneeskunde voor het Volk

PVDA Turnhout

De groepspraktijken van de PVDA zetten screenings op, organiseren zelf contactopsporing, helpen kwetsbare patiënten en steunen daarvoor op het werk van vele vrijwilligers. 
Help in één van onze groepspraktijken in Deurne of Hoboken met poetsen, contact-tracing, testen, onthaal, eten klaarmaken of aanvullen van medisch materiaal.

Wil je helpen met één van de projecten van onze PVDA-basisgroepen?
Onze groepen ondersteunen de zorgsector en springen in voor mensen die het moeilijk hebben door de coronacrisis. We helpen als crisisvrijwilliger, denken concrete acties uit om organisaties in de buurt te ondersteunen of te bedanken en we zijn er natuurlijk voor elkaar in deze moeilijk tijd. Neem contact met ons op of word lid van de PVDA.