Kandidaten

1. Wout Schafraet

32 jaar, lijsttrekker

1. Wout Schafraet

Wout Schafraet is beroepsmuzikant, jonge vader en lijsttrekker voor de PVDA in Turnhout.

Wout is vastbesloten om de Turnhoutse politiek stevig op zijn kop te zetten. Geen gemorrel in de marge rond mobiliteit of rond de aanpak van de armoede. Geen achterkamerdeals met projectontwikkelaars en privébedrijven. Geen uitverkoop van onze groene longen aan de hoogste bieder. Wout staat voor een... Meer.

2. Erica Smits

40 jaar

2. Erica Smits

Erica Smits is leerkracht secundair onderwijs aan het Heilige Graf in Turnhout. Vanuit haar engagement als leerkracht maakt ze zich zorgen over de toenemende armoede in haar klassen. Ze ziet steeds meer leerlingen met lege brooddozen en steeds meer leerlingen met moeilijke thuissituaties. De strijd tegen armoede en extra investeringen in onderwijs en in jongeren zijn dan ook haar stokpaardjes.

... Meer.

3. Emel Tecimer

43 jaar

3. Emel Tecimer

Emel Tecimer combineert net als zoveel vrouwen een halftijdse betaalde job met haar voltijdse job voor het huishouden en voor haar drie kinderen. Ze gaat drie dagen in de week werken in een Turkse pizza- en kebabzaak in Oud-Turnhout. Emel woont al 14 jaar in de sociale woonwijk Den Brand. Daar kent ze iedereen en iedereen kent haar.

Den Brand... Meer.

4. Ansoumane Diallo

37 jaar

4. Ansoumane Diallo

Ansoumane Diallo is shiftarbeider en teamleider in een logistiek bedrijf in Grobbendonk. Ansoumane is een geëngageerde Turnhoutenaar. Zo is hij een graag geziene gast bij KFC Turnhout, waar zijn zoontjes Mac en Pascal voetballen in de jeugdploeg. Ansoumane is ook sterk ingeplant in het verenigingsleven van de Afrikaanse gemeenschap, onder meer als voorzitter van de Guinese gemeenschap in Turnhout.

Ansoumane... Meer.

5. Hilde De Block

50 jaar

5. Hilde De Block

Hilde De Block is verpleegster in een privé woonzorgcentrum in Turnhout. In steeds meer rusthuizen worden de bewoners geconfronteerd met torenhoge facturen en wordt het personeel geconfronteerd met onderbezetting en hyperflexibiliteit. Hilde maakt zich vooral boos op de federale regering die de pensioenleeftijd optrok naar 67 jaar. "In de toekomst loop ik hier met een rollator naar de kamers. Als... Meer.

6. Jelle Ronsmans

23 jaar

6. Jelle Ronsmans

Jelle Ronsmans is student bosbouwuitbater en werkt via leercontract voor Natuurpunt in Landschap de Liereman. Hij neemt er het beheer en onderhoud van het gebied op zich.

Jelle is opgegroeid in de Turnhoutse wijk het Stokt. Al van jongs af was hij geboeid door natuur. Doorheen de jaren leerde hij de natuur kennen, maar zag hij ook dat die natuur... Meer.

7. Cindy Eyckens

42 jaar

7. Cindy Eyckens

Cindy Eykens werkt via dienstencheques als huidshoudhulp voor T-interim. Daar is ze vakbondsafgevaardigde voor de Algemene Centrale van het ABVV. "Vakbondswerk in de interimsector is niet gemakkelijk het is even belangrijk als in alle andere sectoren en bedrijven".

Na haar scheiding stond Cindy er plots alleen voor in het huishouden. Als alleenstaande moeder van drie kinderen heeft ze het elke... Meer.

8. Anne Peeters

37 jaar

8. Anne Peeters

Anne Peeters is zelfstandig uitbaatster van de Kleine Kruidenier op de Steenweg op Gierle. “Als kleine zelfstandige voel ik mij gewoon een werkende mens, net als arbeiders en bedienden. Als je mijn belastingbrief ziet dan begrijp je dat ik het niet gemakkelijk heb om het hoofd boven water te houden. Die multinationals die miljardenwinsten maken, betalen minder belastingen dan ik.... Meer.

9. Jahan Shekari

53 jaar

9. Jahan Shekari

Jahan Shekari is cipier, vakbondsman en Turnhoutenaar met Iraanse roots.

Jahan werkte vijftien jaar als arbeider bij autobouwer Ford in Genk. Na een herstructurering in 2004 moest Jahan een andere baan zoeken. Hij kluste bij in de horeca, in de bouw... tot hij vijf jaar geleden een nieuwe vaste job vond als cipier in de gevangenis van Turnhout. Jahan is... Meer.

10. Philippe Cengiarotti

53 jaar

10. Philippe Cengiarotti

Philippe Cengiarotti doet ziekenvervoer voor een privé transportfirma. Hij doet ook het huisartsenvervoer voor de wachtpost in Campus Blairon. Philippe staat elke dag dicht bij mensen die zorg nodig hebben. Hij komt dan ook op voor degelijke en betaalbare gezondheidszorg en voor voldoende personeel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen, ook in het weekend.

Philippe heeft zeven jaar ervaring als... Meer.

35. Luc Geenens

68 jaar, lijstduwer

35. Luc Geenens

Luc Geenens werkte meer dan 20 jaar bij lampenfabrikant Philips in Turnhout. Daar was hij actief als militant voor het ACV-LBC en afgevaardigde in het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk. Luc is al van de beginjaren actief lid van PVDA. Hij maakt nu van zijn pensioentijd gebruik om de partij te blijven helpen. Luc steekt de handen... Meer.

Dit is jouw beweging