De armoede neemt toe en steeds meer kinderen dreigen uit de boot te vallen. Dat is ook Sinterklaas niet ontgaan. De kindervriend nam contact op met de PVDA Turnhout om zeker geen enkel kind te vergeten

Op zondag 6 december ging Cindy Eykens van PVDA Turnhout op stap met Sinterklaas. Cindy is jarenlang actief geweest bij T’ANtWOORD en kent dan ook heel wat gezinnen in armoede. “De Sint contacteerde mij omdat hij bezorgd is over de toenemende armoede in onze stad. Mensen in armoede worden al te vaak vergeten in onze maatschappij. Vandaag, met de coronacrisis, wordt dat probleem nog erger. En Sinterklaas wou absoluut niemand vergeten. Daarom schakelde hij onze hulp in” vertelde Cindy.

“Ik weet dat Cindy en haar vrienden elk jaar een solidariteitsetentje organiseren voor mensen in armoede” aldus Sinterklaas. “Toen ik hoorde dat dat etentje dit jaar niet kon doorgaan vanwege de coronacrisis kwam ik meteen op het idee om Cindy te contacteren om met Zwarte Piet en mij op stap te gaan”.

De ploeg van Sinterklaas, Zwarte Piet en PVDA Turnhout ging langs bij zo’n 40 kinderen in Turnhout. De kindjes kregen chocolaatjes, letterkoekjes en mandarijntjes.

 

Bekijk hier het fotoverslag: