De Aa-vallei dreigt volgebouwd te worden. Dat is een aanslag op één van de mooiste groene longen van onze stad. Wij steunen het Actiecomité Schorvoort 2020 en Natuurpunt en eisen dat het gebied volledig groen blijft.

De Aa-vallei is een mooi bos- en weidelandschap. Het vormt een grote groene long tussen het centrum van Turnhout en de wijk Schorvoort. Bovendien is het een overstromingsgebied.  Lees meer 

De vallei betonneren zal zorgen voor meer wateroverlast bij hevige regenval en voor meer watertekort bij periodes van droogte. Het stadsbestuur (N-VA, Groen, sp.a, CD&V) en het kabinet van Zuhal Demir (N-VA) beloven dat een groot deel van de Turnhoutse Aa-vallei groen blijft. Maar ondertussen houden ze wel vast aan hun "Masterplan Schorvoort". Met dat Masterplan gaat bijna heel het waardevolle bos verloren, worden de bloemrijke weilanden volgebouwd en komen de appartementsblokken tot vlak tegen de Aa. Dat toont ook deze simulatie van van het Masterplan op de kaart van Schorvoort. 

Er is een groeiende en sterke beweging tegen de verkaveling. Al jaren verzet het Actiecomité Schorvoort 2020 zich tegen de bouwplannen. Vandaag doen ze een oproep om een e-mail te sturen naar het kabinet van de minister voor leefmilieu Zuhal Demir. Met PVDA Turnhout steunen we de actie en willen we hen helpen met minstens 200 protestmails. Samen kunnen we de plannen tegenhouden! 

  • Lees meer over het Actiecomité op hun website en Facebook.
  • Download hier de affiche of bestel ze via 014 41 21 14

Help ons de Aa-vallei te redden
Al 193 mails verzonden, op naar 200!
Klik op de knop en verstuur je protestmail.
PVDA Turnhout staat in BCC.
Deze teller wordt regelmatig handmatig geüpdatet.