De PVDA zit in de lift. In heel het land en zeker ook in Turnhout. Onze partij groeit in ledenaantal, in activiteit en in de peilingen. Om die groei duurzaam te verankeren, openen we nu een mooi en groot partijlokaal in het hartje van de stad. Local Social wordt een nieuwe thuis voor actieve en sociaal geëngageerde Turnhoutenaren.

We hebben de ambitie om nog meer te wegen op lokale dossiers, zoals we de afgelopen jaren al deden rond de afvaltaks Diftar, rond de geschrapte bus naar Zevendonk, rond de prijzen van het zwembad en recent rond de ontslagen bij Philips… Onze partij heeft ook de ambitie om volgend jaar voor het eerst door te breken in de Turnhoutse gemeenteraad. Een groeiende, actieve en ambitieuze partij heeft ruimte nodig. Niet meer in de living van een lid of in de achterkamer van een café. Wel in een mooi en professioneel lokaal.

Het gaat niet om een tijdelijk pop-up secretariaat om een jaar verkiezingscampagne te overbruggen, maar wel om een vaste stek waarmee de partij zich op lange termijn nog sterker zal inplanten in het Turnhoutse politieke leven. Het gebouw is een unicum in het Turnhoutse partijlandschap, want geen enkele andere partij in Turnhout heeft op dit moment een vergelijkbare uitvalsbasis.

Een huis met een naam

Elk goed café heeft een naam. Ons partijgebouw is geen café, maar wel een ontmoetingsplaats, een plaats waar je een koffie of een thee kan komen drinken en ideeën kan uitwisselen over een socialer Turnhout. Ons partijgebouw heeft dus ook een naam: wij hebben het met trots en enige Spaanse flair Local Social gedoopt.

Local Social zegt wat het is: een lokaal met een sociaal en open karakter.

Local Social zegt ook wat onze ambities zijn. Op lokaal niveau, in Turnhout en in de Kempen, ons verder op de kaart zetten met een sociale politiek.

Local Social wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen die een sociale en rechtvaardige politiek wil. Local Social wordt ook een actiecentrum, want de PVDA is geen commentaar-partij maar een actieve doe-partij. Een uitvalsbasis voor onze acties en activiteiten.

Steunen op honderden sympathisanten

Koken kost geld. En de PVDA is niet de partij van het grote geld. Dat heeft ook zijn voordelen. Het zet aan om elke euro twee keer om te draaien alvorens je hem uitgeeft. Al de prachtige meubels die je in Local Social terugvindt, zijn dan ook tweedehands. Dit is ook een principe van duurzaamheid, tegen elke vorm van overconsumptie en spilzucht.

Maar zelfs tweedehands hebben we toch meer dan 3000 euro moeten uitgeven voor de inrichting van dit lokaal. En die kost willen we terugwinnen door te steunen op onze leden en sympathisanten. Anders dan de traditionele partijen liggen wij niet aan het infuus van de overheidssteun, maar steunen wij op de financiële giften van gewone mensen. Zo starten we met een grote steunactie, waarbij iedereen meter of peter kan worden van één van deze meubels.

Maak jij mee van Local Social een huis van ons allemaal? Doe dan nu een gulle gift!

Ook om het gebouw open te houden, nemen wij geen betaalde krachten in dienst, maar steunen wij op de vrijwillige inzet van onze leden en sympathisanten. Alle grote herstellingswerken en inrichtingswerken werden ook door leden en sympathisanten tot stand gebracht. Wij besteden ons gebouw niet uit aan privébedrijven, maar steken zelf de handen uit de mouwen. Onze leden, onze sympathisanten, dát is nu precies onze kracht.

Iedereen welkom

Local Social wordt niet enkel een werkruimte voor vaste medewerkers, maar ook een open huis voor leden, sympathisanten of voor toevallige voorbijgangers.

Voor medewerkers en vrijwilligers, maar ook voor bezoekers en nieuwsgierigen die de PVDA beter willen leren kennen, zullen we drie dagen in de week de deuren open zetten:

  • elke maandag van 10u tot 14u
  • elke woensdag van 14u tot 18u
  • elke zaterdag van 10u tot 14u

Wij zullen de eerste keer de deuren openen op maandag 15 januari. Vanaf dan gelden de bovenvermelde openingsuren die ook op hier op de website terug te vinden zijn.

Tot in Local Social!