Kandidaten

1. Wout Schafraet

32 jaar, lijsttrekker

1. Wout Schafraet

Wout Schafraet is beroepsmuzikant, jonge vader en lijsttrekker voor de PVDA in Turnhout.

Wout is vastbesloten om de Turnhoutse politiek stevig op zijn kop te zetten. Geen gemorrel in de marge rond mobiliteit of rond de aanpak van de armoede. Geen achterkamerdeals met projectontwikkelaars en privébedrijven. Geen uitverkoop van onze groene longen aan de hoogste bieder. Wout staat voor een... Meer.

2. Erica Smits

40 jaar

2. Erica Smits

Erica Smits is leerkracht secundair onderwijs aan het Heilige Graf in Turnhout. Vanuit haar engagement als leerkracht maakt ze zich zorgen over de toenemende armoede in haar klassen. Ze ziet steeds meer leerlingen met lege brooddozen en steeds meer leerlingen met moeilijke thuissituaties. De strijd tegen armoede en extra investeringen in onderwijs en in jongeren zijn dan ook haar stokpaardjes.

... Meer.

3. Emel Tecimer

43 jaar

3. Emel Tecimer

Emel Tecimer combineert net als zoveel vrouwen een halftijdse betaalde job met haar voltijdse job voor het huishouden en voor haar drie kinderen. Ze gaat drie dagen in de week werken in een Turkse pizza- en kebabzaak in Oud-Turnhout. Emel woont al 14 jaar in de sociale woonwijk Den Brand. Daar kent ze iedereen en iedereen kent haar.

Den Brand... Meer.

4. Ansoumane Diallo

37 jaar

4. Ansoumane Diallo

Ansoumane Diallo is shiftarbeider en teamleider in een logistiek bedrijf in Grobbendonk. Ansoumane is een geëngageerde Turnhoutenaar. Zo is hij een graag geziene gast bij KFC Turnhout, waar zijn zoontjes Mac en Pascal voetballen in de jeugdploeg. Ansoumane is ook sterk ingeplant in het verenigingsleven van de Afrikaanse gemeenschap, onder meer als voorzitter van de Guinese gemeenschap in Turnhout.

Ansoumane... Meer.

5. Hilde De Block

50 jaar

5. Hilde De Block

Hilde De Block is verpleegster in een privé woonzorgcentrum in Turnhout. In steeds meer rusthuizen worden de bewoners geconfronteerd met torenhoge facturen en wordt het personeel geconfronteerd met onderbezetting en hyperflexibiliteit. Hilde maakt zich vooral boos op de federale regering die de pensioenleeftijd optrok naar 67 jaar. "In de toekomst loop ik hier met een rollator naar de kamers. Als... Meer.

6. Jelle Ronsmans

23 jaar

6. Jelle Ronsmans

Jelle Ronsmans is student bosbouwuitbater en werkt via leercontract voor Natuurpunt in Landschap de Liereman. Hij neemt er het beheer en onderhoud van het gebied op zich.

Jelle is opgegroeid in de Turnhoutse wijk het Stokt. Al van jongs af was hij geboeid door natuur. Doorheen de jaren leerde hij de natuur kennen, maar zag hij ook dat die natuur... Meer.

7. Cindy Eykens

42 jaar

7. Cindy Eykens

Cindy Eykens werkt via dienstencheques als huidshoudhulp voor T-interim. Daar is ze vakbondsafgevaardigde voor de Algemene Centrale van het ABVV. "Vakbondswerk in de interimsector is niet gemakkelijk het is even belangrijk als in alle andere sectoren en bedrijven".

Na haar scheiding stond Cindy er plots alleen voor in het huishouden. Als alleenstaande moeder van drie kinderen heeft ze het elke... Meer.

8. Anne Peeters

37 jaar

8. Anne Peeters

Anne Peeters is zelfstandig uitbaatster van de Kleine Kruidenier op de Steenweg op Gierle. “Als kleine zelfstandige voel ik mij gewoon een werkende mens, net als arbeiders en bedienden. Als je mijn belastingbrief ziet dan begrijp je dat ik het niet gemakkelijk heb om het hoofd boven water te houden. Die multinationals die miljardenwinsten maken, betalen minder belastingen dan ik.... Meer.

9. Zaynaba Alkodase

22 jaar

9. Zaynaba Alkodase

Zaynaba Alkodase is studente politieke wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Zaynaba is Turnhoutenaar van Marokkaanse origine en is vastbesloten om de positieve aspecten van een diverse samenleving in de spotlights te zetten. Zij wil dat mensen van eender welke afkomst zich kunnen ontplooien in onze samenleving. Onderwijs is dan ook een van haar stokpaardjes.

Jongeren moeten zich vandaag verder ontwikkelen... Meer.

10. Philippe Cengiarotti

53 jaar

10. Philippe Cengiarotti

Philippe Cengiarotti doet ziekenvervoer voor een privé transportfirma. Hij doet ook het huisartsenvervoer voor de wachtpost in Campus Blairon. Philippe staat elke dag dicht bij mensen die zorg nodig hebben. Hij komt dan ook op voor degelijke en betaalbare gezondheidszorg en voor voldoende personeel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen, ook in het weekend.

Philippe heeft zeven jaar ervaring als... Meer.

11. Katrien Dingenen

45 jaar

11. Katrien Dingenen

Katrien Dingenen loopt over van het sociaal engagement. Als jongere was ze al actief als scoutsleidster. Later stond ze als verkoopster in de Oxfam-wereldwinkel en vandaag zet ze zich in als zwerfvuilvrijwilliger voor een propere stad.

Katrien heeft een allergie voor onrecht. Ze verzet zich tegen elke vorm van racisme en discriminatie. Daarnaast is ze erg geëngageerd voor natuur, milieu... Meer.

12. Werner Tuytens

48 jaar

12. Werner Tuytens

Werner Tuytens is leraar fysica aan het Sint-Pietersinstituut in Turnhout. Daar is hij vakbondsafgevaardigde voor het ACV-COC. Daarnaast engageert Werner zich als gids en is hij actief als voorzitter in een bordspelclub voor jongeren en volwassenen.

Voor Werner is vooral de strijd tegen armoede en voor eerlijkere belastingen van belang. Hij staat op de lijst omdat hij ervan overtuigd is... Meer.

13. Eline Petit

27 jaar

13. Eline Petit

Eline bracht haar jeugd door in Oostende, maar woont intussen al vier jaar in het centrum van Turnhout. Omdat ze is opgegroeid in armoede kent ze die problematiek van dichtbij. Ze zette haar studies stop om te werken en zo haar alleenstaande moeder, jongere broer en verstandelijk beperkte zus financieel te onderhouden. Haar wens om armoede uit de wereld te... Meer.

14. Chris Goossens

55 jaar

14. Chris Goossens

Chris Goossens is vertegenwoordiger bij een Nederlands privébedrijf. Hij woont in de wijk Meuletiende.

Chris wil zich engageren voor een politiek waar niet de marktwaarde van alles op de eerste plaats komt. "Als je als uitgangspunt hebt dat alles winstgevend moet zijn, dan kan je de grote problemen van deze tijd, zoals armoede en ongelijkheid, nooit oplossen. De PVDA is... Meer.

15. Lailah Haans

58 jaar

15. Lailah Haans

Lailah Haans is leerkracht in het Centrum voor Deeltijds Onderwijs Noorderkempen in Turnhout. Vanuit haar job wordt Lailah vaak geconfronteerd met jongeren die het moeilijk hebben, zowel financieel als omwille van maatschappelijke prestatiedruk. De thema's armoede en geestelijke gezondheid liggen haar dan ook na aan het hart.

Als fervent fietser vindt Lailah dat er dringend werk moet worden gemaakt van... Meer.

16. Jelle Teck

36 jaar

16. Jelle Teck

Jelle Teck is kantoorbediende bij een bedrijf in Beerse, gespecialiseerd in hydraulica. Jelle is een 30 plussende Bink die zich graag inzet voor een betere wereld. Een wereld waar over het sociale gesproken wordt en niet alles de facto in een economisch kader wordt gegoten.

Het laatste jaar waagt Jelle zijn eerste stappen in de poëzie. Hij is lid van... Meer.

17. Gil Smets

32 jaar

17. Gil Smets

Gil Smets is ergotherapeut en werkt bij Widar in Merksplas met mensen met een beperking. Het zal dan ook niet verbazen dat toegankelijke gezondheidszorg een van de belangrijkste punten is voor Gil. Andere thema's die Gil na aan het hart liggen zijn werknemersrechten, het klimaat en de strijd tegen armoede.

Gil is geboren in Antwerpen, woonde lange tijd in Brugge... Meer.

18. Marcel Riemis

64 jaar

18. Marcel Riemis

Marcel Riemis is een geëngageerd maatschappelijk werker bij de Christelijke Mutualiteit. Als langdurig zieke moest Marcel de laatste jaren noodgedwongen zijn job opgeven, maar stilzitten staat niet in zijn woordenboek. Hij zet zich elke dag in als vrijwilliger voor een rechtvaardige en sociale samenleving. Dat doet hij bijvoorbeeld door mensen met een migratieachtergrond te helpen bij het leren lezen en... Meer.

19. Gohar Karapetyan

20 jaar

19. Gohar Karapetyan

Gohar Karapetyan is studente rechtspraktijk aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Gohar werd geboren in de Armeense stad Talin, maar woont ondertussen al bijna haar hele leven in Turnhout.

Gohar wil een eigen bijdrage leveren aan een eerlijke, diverse en sociale samenleving, waarbij er aandacht wordt besteed aan de behoeften van zowel jong als oud.

Meer.

21. Conny Van Geirt

54 jaar

21. Conny Van Geirt

Conny Van Geirt is invalide. Ze moet zich verplaatsen met een scootmobiel en is dan ook een ervaringsdeskundige op het vlak van mobiliteit voor mindervaliden. "Er is nog heel veel werk aan de winkel om van Turnhout een mobiele en toegankelijke stad te maken voor iedereen".

Conny weet hoe moeilijk het is om als invalide het hoofd boven water te... Meer.

22. Lino Nemsdael

36 jaar

22. Lino Nemsdael

Lino Nemsdael is metaalarbeider en vakbondsafgevaardigde voor het ACLVB. Hij zet zich elke dag in voor de rechten van zijn werkmakkers en mobiliseert mee tegen de pensioenafbraak van de regering Michel - De Wever.

Lino groeide zelf op in een sociale woonwijk en kent de nood aan betaalbare en kwaliteitsvolle woningen dus van binnenuit. Huisvesting en gezondheidszorg ziet hij als... Meer.

23. Edith Belmans

59 jaar

23. Edith Belmans

Edith Belmans is bediende in de financiële sector en is vakbondsafgevaardigde voor ABVV-BBTK. Edith is kandidaat omdat ze meer wil doen om de maatschappij te veranderen dan enkel om de paar jaar een bolletje kleuren. Ze komt op tegen armoede en voor eerlijke belastingen. Edith maakt zich grote zorgen om het veranderende klimaat, niet zozeer voor zichzelf, maar wel voor... Meer.

24. Kevin Seels

29 jaar

24. Kevin Seels

Kevin Seels is verpleger in het psychiatrisch ziekenhuis van Zoersel. Toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen ligt hem dan ook na aan het hart.

Als tiener was Kevin al begeesterd door het marxisme en vooral door de figuur van Che. Voor hem verdient iedereen dezelfde kansen in het leven. Racisme, uitsluiting, uitbuiting en machtsmisbruik vindt hij onaanvaardbaar.

Kevin is trotse... Meer.

25. Saihoun Enayat

20 jaar

25. Saihoun Enayat

Saihoun Enayat is student geneeskunde aan de KU Leuven. Saihoun werd geboren in het Afghaanse Mazar-i-Sharif dat hij als kind ontvluchtte voor oorlog en geweld. Ondertussen woont hij al 14 jaar in Turnhout, eerst in de Parkwijk en vandaag in Schorvoort.

Saihoun babbelt graag met zijn vrienden over politiek. Thema's als armoede, gezondheidszorg, milieu en gelijke rechten houden hem het... Meer.

26. Jules-Luc Gilles

65 jaar

26. Jules-Luc Gilles

Jules-Luc Gilles is gepensioneerd en enthousiast vrijwilliger voor Natuurpunt. Dankzij zijn enthousiasme is het bezoekerscentrum van natuurgebied De Liereman tegelijk een gezellig café en een interessant informatiecentrum.

Het zal niet verbazen dat Jules-Luc bekommerd is om het behoud van onze groene longen en een goed beheer van onze natuurgebieden. Andere thema's die hem bezighouden zijn de strijd tegen armoede en... Meer.

27. Veerle Van Mansfeld

40 jaar

27. Veerle Van Mansfeld

Veerle Van Mansfeld is begeleider voor mensen met een zorgbehoefte bij Widar in Merksplas. Ze stelt zich kandidaat omdat "niets doen en geen standpunt innemen geen optie is voor een mens en een moeder in deze tijd". Natuur, cultuur, ecologie en faire handel zijn thema's waar ze zich mee bezig houdt.

Veerle is een echte wereldburger. Ze studeerde en woonde... Meer.

28. Ruben Tuytens

22 jaar

28. Ruben Tuytens

Ruben Tuytens is student toegepaste informatica aan Thomas More in Geel. Ruben heeft een jarenlang engagement in de jeugdbeweging. Hij is al drie jaar actief in de scoutsleiding van Akabe Turnhout en voordien had hij er al even veel jaar opzitten in de leiding van de KSA Turnhout. Ook als student in Geel heeft Ruben, als praesidiumlid van een studentenclub,... Meer.

29. Speranta Maghyar

46 jaar

29. Speranta Maghyar

Speranta Maghyar is een Turnhoutse met Roemeense roots. Ze werkt als zelfstandig kapper.

"Voor mensen zoals ik die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, is het vaak heel moeilijk om je weg te vinden in de administratie op Campus Blairon of bij andere diensten. Er zou een aanspreekpunt moeten komen voor anderstalige nieuwkomers. Ze moeten soms ook kunnen worden... Meer.

30. Tim Ianna

45 jaar

30. Tim Ianna

Als muziekjournalist en radiopresentator is Tim Ianna al jaar en dag actief in de wereldmuziek- en reggaescene. Hij is hoofdredacteur van reggae.be, schrijft voor de wereldmuziekblog tropicalidad.be, beheert zijn eigen website rebelbase.be en co-host het wekelijkse reggaeprogramma Back 2 Bass op de Antwerpse radiozender Radio Centraal.

Met zo'n open blik op de wereld in zijn muziekkeuze, zal het niet verbazen... Meer.

20. Bram Simons

27 jaar

20. Bram Simons

Bram Simons is geboren en getogen in Turnhout. Vandaag woont hij met zijn vriendin in de wijk Stokt. "De PVDA is de enige rechtvaardige en consequente partij in ons land. Er is dringend nood aan een radicale sociale omwenteling en de PVDA zet zich hiervoor dagelijks in", zegt hij.

Bram is één van de steunpilaren van de Turnhoutse PVDA-werking en... Meer.

31. Pascale Hermans

54 jaar

31. Pascale Hermans

Pascale Hermans is geboren en getogen in Turnhout en werkt als poetsvrouw in het Sint-Jozefziekenhuis. Tussen het onregelmatige shiftwerk door houdt ze zich bezig met haar huisdieren en kleding maken.

Pascale vindt dat de PVDA de enige partij is die zich consequent inzet voor de gewone werkende mensen. Daar wil ze graag haar steentje aan bijdragen.

Meer.

32. Jef Smets

66 jaar

32. Jef Smets

Jef Smets is gepensioneerd leraar grafische technieken aan de Talentschool van Turnhout. Jef was tot 2000 gemeenteraadslid voor SP (de voorloper van sp.a), maar is nu zwaar teleurgesteld in het gevoerde beleid van sp.a en Groen. "Ondanks twee linkse partijen in de huidige meerderheid staat het beleid ten dienste van grondspeculanten, immobiliënfirma's en huisjesmelkers. Ik wil mij inzetten voor een... Meer.

33. Elly Verbraeken

65 jaar

33. Elly Verbraeken

Elly Verbraeken is gepensioneerd kleuterverzorgster aan de Steinerschool in Turnhout. Als actieve gepensioneerde engageert ze zich als vrijwilliger bij OKRA. In haar vrije tijd doet Elly aan lijndansen en zingt ze mee in het koor "De zingende Kempen".

Elly komt op voor de PVDA "omdat dat de enige partij is die consequent opkomt voor het werkvolk". Thema's die haar het... Meer.

34. Jan Michiels

80 jaar

34. Jan Michiels

Jan Michiels is de oprichter van Stad voor de Mens. Hij lag zo aan de basis van de groene beweging in Turnhout. Stad voor de Mens werd bekend voor de opvallende acties die ze op touw zette in de jaren ‘70 en ‘80. De acties, onder andere rond mobiliteit en groenbehoud, brachten vaak veel volk op de been en kregen... Meer.

35. Luc Geenens

68 jaar, lijstduwer

35. Luc Geenens

Luc Geenens werkte meer dan 20 jaar bij lampenfabrikant Philips in Turnhout. Daar was hij actief als militant voor het ACV-LBC en afgevaardigde in het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk. Luc is al van de beginjaren actief lid van PVDA. Hij maakt nu van zijn pensioentijd gebruik om de partij te blijven helpen. Luc steekt de handen... Meer.

Dit is jouw beweging