Zaterdagavond 3 oktober vond de boekvoorstelling van "Ze zijn ons vergeten" plaats in de UGC Cinema's in Turnhout. Het was een bruisende politieke avond, met een uitverkochte zaal vol sociale bubbels. 

Een boekvoorstelling organiseren in volle coronatijd, daar kwam heel wat bij kijken. Ontsmettingsstations bij alle ingangen, een signeersessie achter plexiglas, afstandsmarkeringen op de vloer en een volle zaal bubbels getooid in mondneusmaskers. Social distancing? Afstand houden, ja, maar PVDA blijft wel sociaal. Zo getuigden de helden van de werkende klasse die wij een podium gaven. Naast de auteur kwam namelijk Cindy aan het woord. Zij is poetshulp in Turnhout en getuigde over haar strijd voor het minimumloon, over hoe ze de vuurlinie is in gejaagd en over de hoge risico's die lageloners moesten nemen.
Ook Hilde, verpleegster in een woonzorgcentrum kaartte de eis voor een sociaal beleid aan. Ze vertelde over het werk dat zij en haar collega's hebben geleverd, ondanks onderbezetting en een tekort aan middelen. Ze uitte haar frustratie en onbegrip over de vernietiging van de mondmaskers door de regering en gaf toe te weinig tijd te hebben voor haar bewoners. Freja Haak, dokter bij Geneeskunde Voor het Volk sprak over haar ervaringen aan de frontlinie en over de nood aan een sterke eerstelijnsgezondheidszorg. Iris Baetens, gewestelijk secretaris voor het ABVV Mechelen-Kempen, prees het boek stevig aan en pleitte voor een vermogensbelasting. Ze spoorde aan om op te staan voor je rechten, ook in tijden van crisis. Iris Wynants, voormalig stadsdichteres van Turnhout, bracht enkele pakkende gedichten. Na de voorstelling kon men bij de stand van Standaard Boekhandel het boek aanschaffen, laten signeren door Peter en napraten met een drankje in het café.

 

Herbeleef de boekvoorstelling met het fotoverslag: