13. Eline Petit

27 jaar

Eline bracht haar jeugd door in Oostende, maar woont intussen al vier jaar in het centrum van Turnhout. Omdat ze is opgegroeid in armoede kent ze die problematiek van dichtbij. Ze zette haar studies stop om te werken en zo haar alleenstaande moeder, jongere broer en verstandelijk beperkte zus financieel te onderhouden. Haar wens om armoede uit de wereld te helpen, is de motor van haar sociale en politieke engagement.

Eline nam in Turnhout het initiatief een jaarlijkse solidariteitsmaaltijd te organiseren voor mensen in armoede. Dankzij haar inzet werd de Lentelunch een groot succes. Het solidariteitsetentje is intussen aan zijn vierde editie toe. Om het vaak ongekende armoedeprobleem aan te pakken, zet Eline zich blijvend in bij de PVDA. “De oplossing zal niet komen van politici die slapend rijk worden en die ver boven de gewone mens leven. Ik geloof in de volksvertegenwoordigers van de PVDA die leven van een gemiddeld arbeidersloon en bovendien hun zitpenningen afstaan.”

Naast armoede zijn ook werk, gezondheidszorg en milieu thema’s die Eline bezig houden. “Een betere wereld is mogelijk, maar dan moeten we afstappen van het kapitalistisch systeem dat altijd de winst voor enkelen laat voorgaan op het welzijn van de meerderheid van de bevolking”

Eline werkt als verkoopster in een grote winkelketen in Turnhout. Haar vrije tijd spendeert ze liefst in het gezelschap van haar vriend of een goed boek. Daarnaast schrijft ze ook eigen teksten.

Doe je mee?