Diftar

Persbericht

Eén jaar na de invoering van Diftar verlaagt het stadsbestuur de vaste kost voor afvalophaling met 12 euro per jaar en voert ze enkele sociale correcties in. De verlaging van de vaste kost is een eerste overwinning van het Actiecomité Dieftar en van alle Turnhoutenaren die zich verzet hebben tegen het peperdure afvalophalingssysteem.

Persbericht

Na negen maanden van actievoerende burgers en na 6700 handtekeningen vindt het stadsbestuur dat het nu welletjes is geweest. In de agenda van de gemeenteraad van 1 oktober lezen we: “de gemeenteraad wordt gevraagd het verzoek tot organisatie van een gemeentelijke volksraadpleging ongegrond te verklaren”.

De inkt van het verzoekschrift is nog niet droog of het stadsbestuur zegt al dat er geen referendum over Diftar kan komen. “Hiermee verklaart het stadsbestuur de oorlog aan de democratie” reageert Wout Schafraet van de linkse PVDA.

Persbericht

De afgelopen maanden werden reeds duizenden handtekeningen van Turnhoutenaren opgehaald voor een referendum tegen het huidige systeem van elektronische huisvuilomhaling Diftar. Komende maandag plant Actiecomité Dieftar een mobilisatie aan de gemeenteraad om haar eis kracht bij te zetten.

De linkse PVDA voert de druk mee op en eist dat het stadsbestuur ingaat op de vraag van de Turnhoutenaar: “organiseer een referendum zodat we ons kunnen uitspreken over de huisvuilomhaling in onze stad”.

Nieuws

Sinds de invoering van het systeem van elektronische huisvuilophaling Diftar regent het klachten. Te duur, dat is het bijna unanieme verdict van de Turnhoutenaar.

Ondertussen ontsnapt de onvrede van de bevolking niet aan de aandacht van enkele private ondernemers.

Persbericht

De voorbije weken kregen heel wat Turnhoutenaren een brief in de bus met de vraag een voorafbetaling te doen voor hun afvalophaling. In sommige gevallen loopt het bedrag op tot €250.

Persbericht

In een reactie op het door Actiecomité Dieftar aangekondigde referendum reageert het stadsbestuur met spierballengerol. Maar achter de stoere taal gaat de angst schuil voor een mondige bevolking.

Persbericht

Het Laatste Nieuws van vrijdag 27 februari schrijft op haar voorpagina over de plannen van Actiecomité Dieftar en de PVDA.

Video

Als het van de PVDA en het Actiecomité Dieftar afhangt dan komt er binnenkort het eerste referendum in de geschiedenis van de stad Turnhout. RTV polste alvast naar de actieplannen tegen de asociale huisvuiltaks.

Nieuws

Vanaf 1 januari betalen alle Turnhoutenaren meer voor hun huisvuilophaling. Veel meer. En door de invoering van een vaste kost worden de kleine verbruikers zelfs het hardst getroffen. Maar ondertussen groeit het verzet... De PVDA nam het initiatief voor de oprichting van het Actiecomité Dieftar en binnenkort komt er misschien zelfs het eerste stedelijk referendum in de geschiedenis van Turnhout.

Activiteit

Iedereen welkom op ons interactief debatcafé met drie schrijvers van het boek "De miljonairstaks en zeven andere briljante ideeën om de samenleving te veranderen".

Datum: 
wo, 14/10/2015 - 19:15
Plaats: 
Sint Pietershoek
Schoolstraat 1
2300 Turnhout