Pers

Persbericht

Op 22 april staken tientallen PVDA-leden uit Turnhout de koppen bijeen om samen te debatteren over hun stad. “Samen met al onze leden de problemen benoemen en samen nadenken over concrete oplossingen voor een stad op mensenmaat. Daarmee starten we een breed democratisch proces dat in september moet uitmonden in een grote stadsdialoog,” vertelt Wout Schafraet, lijsttrekker van de PVDA in Turnhout.

Persbericht

Afgelopen weekend opende zwembad Stadspark na 6 jaar opnieuw de deuren. Er werd een stormloop aan bezoekers verwacht, maar die bleef uit. Op twee dagen tijd kwamen slechts 900 bezoekers opdagen. Vaak zaten niet meer dan 20 mensen in het water. PVDA Turnhout eist nu dringende maatregelen voor betaalbaar zwemmen na deze teleurstellende opening.

Persbericht

Het onvermijdelijke is gebeurd: Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) maakte deze week bekend dat de Binkbus vanaf de kerstvakantie niet langer door Zevendonk zal rijden. “Te duur en te weinig reizigers”. PVDA Turnhout hoopt dat het stadsbestuur nu samen met de Zevendonkenaren en Schorvoortenaren de druk bij De Lijn opvoert voor een échte oplossing en roept op om mee petities op te halen in de getroffen wijken.

Persbericht

Sinds september rijdt bus 1 niet langer naar de zuidelijke wijken Zevendonk en Schorvoort. In Schorvoort wordt bus 2 nu omgeleid door de wijk Den Brand wat voor gevaarlijke verkeerssituaties en lange wachttijden zorgt. In Zevendonk worden meer dan 2000 inwoners afgesneden van het centrum van Turnhout. PVDA lanceert nu een petitie voor een regelmatige en veilige busverbinding in alle wijken van Turnhout.

Persbericht

Eén jaar na de invoering van Diftar verlaagt het stadsbestuur de vaste kost voor afvalophaling met 12 euro per jaar en voert ze enkele sociale correcties in. De verlaging van de vaste kost is een eerste overwinning van het Actiecomité Dieftar en van alle Turnhoutenaren die zich verzet hebben tegen het peperdure afvalophalingssysteem.

Persbericht

De Partij van de Arbeid reageert geschokt op de plannen van schepen van Onderwijs Marc Boogers (Groen) om kleuterschool De Paddenstoel alsnog te sluiten.

Persbericht

Naar aanleiding van het jaarlijkse kinderfeest Sintekatriena in Arendonk kregen de medewerkers van het asielcentrum een wel zeer verrassende mail van burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) in hun mailbox. Via een gunstige wind kwam de mail ook bij ons terecht.

Persbericht

Deze vrijdag startte de PVDA haar informatiecampagne “er is genoeg voor iedereen”. De linkse partij deelde koekjes uit aan de pendelaars in heel het land, dus ook aan het station van Turnhout. Het koekje, als symbool van de herverdeling, staat op de voorpagina van de nieuwe folder.

Persbericht

Na negen maanden van actievoerende burgers en na 6700 handtekeningen vindt het stadsbestuur dat het nu welletjes is geweest. In de agenda van de gemeenteraad van 1 oktober lezen we: “de gemeenteraad wordt gevraagd het verzoek tot organisatie van een gemeentelijke volksraadpleging ongegrond te verklaren”.

De inkt van het verzoekschrift is nog niet droog of het stadsbestuur zegt al dat er geen referendum over Diftar kan komen. “Hiermee verklaart het stadsbestuur de oorlog aan de democratie” reageert Wout Schafraet van de linkse PVDA.

Persbericht

De afgelopen maanden werden reeds duizenden handtekeningen van Turnhoutenaren opgehaald voor een referendum tegen het huidige systeem van elektronische huisvuilomhaling Diftar. Komende maandag plant Actiecomité Dieftar een mobilisatie aan de gemeenteraad om haar eis kracht bij te zetten.

De linkse PVDA voert de druk mee op en eist dat het stadsbestuur ingaat op de vraag van de Turnhoutenaar: “organiseer een referendum zodat we ons kunnen uitspreken over de huisvuilomhaling in onze stad”.

Pagina's